INFO

Toegankelijkheid

CC Diest wil zoveel mogelijk mensen de kans geven om cultuur te beleven. Hieronder vind je een overzicht van onze faciliteiten voor personen met een handicap of een beperkte mobiliteit.


Parking

Op de parking van Den Amer zijn aan de voorkant van het gebouw verschillende parkeerplaatsen voorzien voor personen met een handicap.


Voorstelling met zitplaatsen

Voor rolstoelgebruikers en mensen met een beperkte mobiliteit en hun begeleiders voorzien wij een beperkt aantal goed bereikbare plaatsen. Om je de meest geschikte plaats te kunnen toekennen, gebeurt de reservatie via e-mail (tickets@ccdiest.be) of telefonisch (013 460 640).
 
 
Rolstoelplatform of voorbehouden zitplaatsen (staand concert, grote zaal Den Amer)
 
Bij een staand concert in de grote zaal van Den Amer kan je gebruikmaken van ons rolstoelplatform (verhoogd platform) of van voorbehouden zitplaatsen (zone barkrukken, gelijkvloers). We streven er daarbij naar een evenwaardige beleving te bieden.

Wie gebruik wil maken van die mogelijkheid moet vooraf een aanvraag indienen via dit online formulier. Je moet geen afzonderlijk ticket kopen. We bekijken je aanvraag en bezorgen je bij goedkeuring een bevestiging met betaalverzoek. Na betaling ontvang je je ticket.

Omdat we rekening moeten houden met de beschikbare ruimte zijn de plaatsen beperkt. Als alle plaatsen gereserveerd zijn, krijg je een plaats op de wachtlijst. Als je ticket 15 minuten na aanvang van het concert niet gescand is aan de inkom, geven we je plaats aan iemand op de wachtlijst.

Voorwaarden rolstoelplatform

  • Je bent in het bezit van een European Disability Card, een begeleiderspas of een Europese blauwe parkeerkaart. Dit document voeg je toe aan het formulier bij je aanvraag.
  • Er kan maximaal één begeleider mee op het platform. Deze persoon neemt plaats op een stoel naast jou.

Voorwaarden zone zitplaatsen

Heb je een fysieke handicap en kan je niet lang rechtop staan? Ben je zwanger? Heb je een tijdelijke kwetsuur opgelopen? Dan kan je een aanvraag doen voor een plaats op een barkruk. Je kan slechts één plaats reserveren. Je kan geen begeleider meenemen.