Kruimels

Kapellmeister

 • DI 06/05/25 - 20:00 BESTEL TICKETS!
 • ABO & -26: € 15,00
  VVK: € 17,00
  KASSA: € 19,00
 • Begijnhof Diest
  Sint-Catharinakerk

  Infirmeriestraat z/n
  3290 Diest
 • Wachtlijst & ruilshop
  Wil je tickets maar is de voorstelling uitverkocht? Schrijf je dan hier in op de wachtlijst. Tickets te veel? Gebruik dan onze handige ruilshop. Meer info over de werkwijze vind je bij Wachtlijst & Ruilshop. Vergeet zeker niet je telefoonnummer in het vak 'Hoe wil je gecontacteerd worden' te noteren. WACHTLIJST & RUILSHOP

In dit klassieke concert gaan barokmuziek, woord en live electronics een spannend gesprek met elkaar aan over verdwalen.

In de verhalen van Mona Thijs passeert een sliert figuren die elk op een eigen manier verdwaald zijn, de schrijfster op kop. Muzikant Orlan Ghekiere creëert een elektronische soundscape met field recordings die hij maakte op tochten zonder eindbestemming.

Barokensemble Kapellmeister brengt triosonates van Buxtehude, Telemann, J.S. Bach en Schmelzer: muziek waarin de zoekende voetstappen van de jonge Bach echoën, die een staptocht van honderden kilometers ondernam, dwars door de Duitse bossen, op weg naar zijn grote voorbeeld Buxtehude.

Kruimels zoekt het punt op waarop je rond je kijkt, een vreemde vogel hoort en denkt: “Ik ben verdwaald, en hoe erg is dat eigenlijk?”


met Mona Thijs woord Orlan Ghekiere live electronics Marieke Vos barokviool Lies Wyers viola da gamba Denis Roosen klavecimbel