The making of Berlin

BERLIN

 • DI 11/02/25 - 20:00 BESTEL TICKETS!
 • ABO & -26: € 16,00
  VVK: € 18,00
  KASSA: € 20,00
 • Den Amer
  Grote zaal

  Nijverheidslaan 24
  3290 Diest
 • Wachtlijst & ruilshop
  Wil je tickets maar is de voorstelling uitverkocht? Schrijf je dan hier in op de wachtlijst. Tickets te veel? Gebruik dan onze handige ruilshop. Meer info over de werkwijze vind je bij Wachtlijst & Ruilshop. Vergeet zeker niet je telefoonnummer in het vak 'Hoe wil je gecontacteerd worden' te noteren. WACHTLIJST & RUILSHOP

 

The making of Berlin is een portret van een stad, opgebouwd rond het uitzonderlijke verhaal van een Berlijner die tijdens WOII als orkestregisseur bij de Berliner Philharmoniker werkte. Een man die liefst van al wil teruggaan in de tijd om een onafgewerkt hoofdstuk uit zijn leven te voltooien. BERLIN engageert zich, met de hulp van o.a. het orkest van Opera Ballet Vlaanderen, radiozender Klara en de Duitse acteur Martin Wuttke, om de man bij te staan in het realiseren van zijn droom.

Deze theaterfilm – met live hoornmuziek – biedt een ongefilterde blik op het werkproces van BERLIN maar toont vooral ook het relaas van een van de ‘onmoedigen’ die niet rechtstond toen Joodse medemuzikanten en vrienden uit het orkest werden gezet. Gaandeweg ontdekt de toeschouwer samen met BERLIN dat het verhaal van de man bol staat van de onjuistheden en dat hij het onherstelbare lijkt te willen herstellen. Hoe rekbaar is de waarheid in de zoektocht naar een slotakkoord?


De Standaard ★★★★★ -De geniale theaterfilm The making of Berlin overdondert van begin tot eind.