Bobbejaan 100

Otto-Jan Ham, Barbara Dex, Nele Paelinck & Jan De Smet

 • DO 30/01/25 - 20:00 BESTEL TICKETS!
 • ABO & -26: € 20,00
  VVK: € 22,00
  KASSA: € 24,00
 • Den Amer
  Grote zaal

  Nijverheidslaan 24
  3290 Diest
 • Wachtlijst & ruilshop
  Wil je tickets maar is de voorstelling uitverkocht? Schrijf je dan hier in op de wachtlijst. Tickets te veel? Gebruik dan onze handige ruilshop. Meer info over de werkwijze vind je bij Wachtlijst & Ruilshop. Vergeet zeker niet je telefoonnummer in het vak 'Hoe wil je gecontacteerd worden' te noteren. WACHTLIJST & RUILSHOP

Bobbejaan Schoepen (1925-2010) was wellicht onze allereerste ‘vedette’ die een ongelooflijk muzikaal parcours aflegde. We kennen allemaal zijn naam en dikwijls onbewust zijn oeuvre. Niet enkel De lichtjes van de Schelde, Eerbied voor jouw grijze haren, Café zonder bier en zijn andere hits, maar ook tientallen andere songs staan gebrand in ons collectieve geheugen. Met zijn ongebreidelde fantasie en onweerstaanbare humor bracht hij wat zonneschijn en een stukje Amerikaanse droom in de wat duistere jaren na de oorlog en de euforische jaren 50 en 60.

Bij de 100ste verjaardag van zijn geboortedatum past dan ook een groot eerbetoon, dit keer door jonge talenten Otto-Jan Ham en Nele Paelinck in combinatie met ervaringsdeskundigen Barbara Dex en Jan De Smet, begeleid door het wonderbaarlijk wendbaar orkest met Stoy Stoffelen, Dominique Vantomme, Guido Op de Beeck en Firmin Michiels.

En neen, Bobbejaan 100 wordt absoluut geen nostalgische avond, maar wel een grandioze ode aan het vakmanschap van een van onze grootste artiesten.