The Goldberg Variations

Platform-K & Michiel Vandevelde / Philippe Thuriot

 • DI 28/01/25 - 20:00 BESTEL TICKETS!
 • ABO & -26: € 15,00
  VVK: € 17,00
  KASSA: € 19,00
 • Den Amer
  Grote zaal

  Nijverheidslaan 24
  3290 Diest
 • Wachtlijst & ruilshop
  Wil je tickets maar is de voorstelling uitverkocht? Schrijf je dan hier in op de wachtlijst. Tickets te veel? Gebruik dan onze handige ruilshop. Meer info over de werkwijze vind je bij Wachtlijst & Ruilshop. Vergeet zeker niet je telefoonnummer in het vak 'Hoe wil je gecontacteerd worden' te noteren. WACHTLIJST & RUILSHOP

 

The Goldberg Variations verwijst niet alleen naar het beroemde muziekwerk van J.S. Bach. In de jaren 80 creëerde de Amerikaanse dansvernieuwer Steve Paxton ook een reeks iconische danssolo’s op deze muziek. Dans werd in die tijd ‘letterlijk’ democratisch en bevrijd van haar klassieke keurslijf, regels en schoonheidsidealen. Choreograaf Michiel Vandevelde vraagt zich af wat we daarvan nu terugzien en of we de staat van onze democratie kunnen aflezen in de dans.

Op het podium staan vier uiteenlopende individuen: Oskar Stalpaert – een danser met het syndroom van Down die zich ontwikkelt onder de vleugels van Platform-K, een organisatie die dansopleidingen geeft aan dansers met een beperking –, Amanda Barrio Charmelo – een topdanseres met veel ervaring in de klassieke dans –, en Michiel Vandevelde zelf. Bachs compositie wordt in deze voorstelling door Philippe Thuriot op accordeon gespeeld.

The Goldberg Variations is een reflectie over de staat van de dans vandaag, over de staat van de democratie, over het verleden en de toekomst en over verschillende vormen van lichamelijkheid. Het is een zoektocht naar de perfectie binnen de imperfectie.