Slow Crush & Newmoon

 • ZA 23/11/24 - 20:00 BESTEL TICKETS!
 • ABO & -26: € 12,00
  VVK: € 15,00
  KASSA: € 17,00
 • JH Tijl
  JH Tijl

  Begijnenstraat 1 / A
  3290 Diest
 • Wachtlijst & ruilshop
  Wil je tickets maar is de voorstelling uitverkocht? Schrijf je dan hier in op de wachtlijst. Tickets te veel? Gebruik dan onze handige ruilshop. Meer info over de werkwijze vind je bij Wachtlijst & Ruilshop. Vergeet zeker niet je telefoonnummer in het vak 'Hoe wil je gecontacteerd worden' te noteren. WACHTLIJST & RUILSHOP

Diestortion en LAB-T* slaan de handen in elkaar om de top van de Belgische shoegaze voor te stellen in Jeugdhuis Tijl.

Slow Crush geldt als een van de meest toonaangevende bands binnen de hedendaagse shoegazerevival. Toch is hun sound gelaagder dan dat. De band combineert invloeden uit de grunge, noisepop en postrock om een intense wall of sound op te bouwen, gevoegd door de dromerige stem van Isa Holliday. De band houdt ervan om met contrasten te spelen en liet hiervoor zelfs een eigen effectenpedaal ontwikkelen. Het resultaat is een uniek geluid dat hen meteen een stevige reputatie in binnen- en buitenland opleverde. Over het jongste album Hush wist Stereogum het volgende te vertellen: “One of the best shoegaze albums I’ve heard in a good long time. It’s fucking phenomenal.”

Newmoon is een shoegazeband uit Antwerpen, gekend voor hun dromerige melodieën, atmosferische soundscapes en emotionele lyrics. In maart kwam het langverwachte derde album Temporary Light uit via PIAS. Het album toont de groei van de band en showcaset de bands missie om transformatieve muziek te maken. “Shoegaze is a genre where you get lost in walls of sound and whatnot. In a psychedelic sound, between reverbs … you need songs. These guys have them. They are very cool.” – Simon Scott (Slowdive)


*LAB-T is de muziekwerking van Jeugdhuis Tijl. Naast een eigen concertaanbod biedt de werking onder meer repetitieruimtes, residenties, jamsessies en een traject voor jonge concertorganisatoren aan. Meer info vind je op www. lab-t.org.