Di Martinelli

Furor Musicus (NL)

 • ZA 05/10/24 - 20:00 BESTEL TICKETS!
 • ABO & -26: € 12,00
  VVK: € 14,00
  KASSA: € 16,00
 • Stadsmuseum De Hofstadt
  Stadsmuseum De Hofstadt

  Grote Markt 1
  3290 Diest
 • Wachtlijst & ruilshop
  Wil je tickets maar is de voorstelling uitverkocht? Schrijf je dan hier in op de wachtlijst. Tickets te veel? Gebruik dan onze handige ruilshop. Meer info over de werkwijze vind je bij Wachtlijst & Ruilshop. Vergeet zeker niet je telefoonnummer in het vak 'Hoe wil je gecontacteerd worden' te noteren. WACHTLIJST & RUILSHOP

Met dit museumconcert neemt Furor Musicus (NL), met Antoinette Lohmann op barokviool en Jörn Boysen op klavecimbel, ons mee in de Diestse muziekgeschiedenis door werken te spelen uit het archief van de Diestse familie Di Martinelli.

In de 17de en 18de eeuw verschenen talloze muziekcollecties met handgeschreven kopieën van allerhande repertoires. De basis van de Di Martinelli-muziekcollectie werd gelegd door violist, viooldocent, schoolmeester en componist Guillelmus Carolus Di Martinelli (1661-1728). Guillelmus duikt in 1695 op in Diest. In de jaren 20 van de 18de eeuw wordt hij zangmeester van de Sint-Sulpitiuskerk. Tenminste vier van Guillelmus zonen waren actief in het muzikale leven in Diest. De muziekverzameling werd generaties lang door familieleden bijgehouden en zelfs nog een beetje aangevuld. Zo bleef een belangrijk deel bewaard en aan de Katholieke Universiteit van Leuven geschonken.


i.s.m.