Kleine Helden

Rudi Vranckx, Wigbert, Elsje Helewaut (Elisa Waut), Gertjan Van Hellemont & Serge Feys

 • DI 12/12/23 - 20:00 UITVERKOCHT
 • ABO & -26: € 15,00
  VVK: € 17,00
  KASSA: € 19,00
 • Den Amer
  Grote zaal

  Nijverheidslaan 24
  3290 Diest
 • Duur: 90 min

“Een ontdekkingsreis langs 35 jaar oorlog, bevrijding, verzet en hoop. In al die jaren ben ik op zoek gegaan naar de stem van kleine helden in hun moedige bescheiden daden van verzet, druppels op de gloeiend hete plaat. Vaak, bijna altijd, in de duisternis van de nacht, klinkt er daarbij muziek. Soms weemoedig, vaak opstandig. Het is een taal die ons allemaal verbindt. Laat me je meenemen op een tocht vol verhalen, getuigenissen, herinneringen van jaren aan het front. Van de val van de muur tot Oekraïne, een persoonlijke geschiedenis in muziek en beeld.” - Rudi Vranckx

In deze beklijvende voorstelling selecteert verteller Rudi Vranckx samen met muzikanten Wigbert, Elsje Helewaut (Elisa Waut), Gertjan Van Hellemont (Douglas Firs, The Bony King Of Nowhere) en Serge Feys (Arno) passende songs bij zijn aangrijpende verhalen en beelden. Liederen van bijvoorbeeld Billy Joel, John Lennon, Patti Smith, Phil Collins, Procul Harum, Billie Holiday en ook een vleugje Bach.

In Kleine Helden geeft dit gezelschap een gezicht en een stem aan gewone mensen die in de moeilijkste omstandigheden boven zichzelf uitstijgen en het verschil maken in hun eigen leven en dat van anderen. Een inspirerende voorstelling vol hoop.